etoro logo

Invester sikkert og hurtigt i aktier hos eToro

– En brugervenlig platform med +23 mio. registrerede brugere

68% af CFD-detailinvestorer taber penge

Invester i aktier på eToro

En brugervenlig platform med +23 mio. registrerede brugere

Invester i aktier uden gebyrer

Grønne aktier: Liste over bæredygtige aktier & investering

Grønne aktier er akiter, der arbejder inden for den bæredygtige sektor. Disse selskaber arbejder med udvikling inden for bæredygtighed og forsøger at fremme den grønne omstilling.

Liste over grønne aktier

Herunder kan du se en liste over grønne aktier. Disse er inddelt efter kategori, så du hurtigt kan finde frem til de selskaber, du gerne vil investere i. Som investor er det altid en god ide at lave sit eget forarbejde, så dette anbefaler vi dig at gøre.

Inkluderet i listen er både amerikanske aktier, danske aktier og flere endnu, alle inden for den grønne sektor. Dette inkluderer både grøn energi, byggematerialer og elbiler. Nederst kan du finde ETF’er, der investerer i grønne aktier. Ved du ikke selv, hvad du som investor leder efter, kan du investere i en ETF, der udelukkende lægger penge på grønne investeringer. På denne måde kan du sprede din risiko inden for den grønne sektor.

Solenergi

SolarEdge Techonologies, Inc. (SEDG)

Enphase Energy, Inc. (ENPH)

First Solar, Inc. (FSLR)

Xinyi Solar Holdings Limited (0968.HK)

Vindenergi

Vestas Wind Systems A/S (VWS.CO)

Siemens Gamesa Renewable Energy, S.A. (SGRE.MC)

Eolus Vind AB (EOLU-B.ST)

Ørsted A/S (ORSTED.CO)

General Electric Co. (GE)

Vandkraft

VERBUND AG (OEWA)

China Yangtze Power Co.,Ltd. (600900.SS)

Meridian Energy Limited (MDDNF)

Brookfield Renewable Partners L.P. (BEP)

Elbiler

Tesla, Inc. (TSLA)

NIO Limited (NIO)

Li Auto Inc. ( LI)

Brændselsceller

FuelCell Energy Inc (FCEL)

Bloom Energy Corp (BE)

Plug Power Inc (PLUG)

Ballard Power Systems, Inc. (BLDP)

PowerCell Sweden AB (PCELL)

Byggematerialer

ROCKWOOL International A/S (ROCK-B.CO)

Johnson Controls International plc (JCI)

Honeywell International Inc. (HON)

Brookfield Infrastructure Partners LP (BIP)

ETF’er

iShares Global Clean Energy ETF (ICLN)

First Trust NASDAQ Clean Edge Green Energy Index Fund (QCLN)

Invesco WilderHill Clean Energy ETF (PBW)

Investering i grønne aktier

De seneste år er der kommet mere og mere fokus på grøn energi samt grønnere alternativer til ellers forurenende processer. Dette handler blandt andet om den grønne omstilling fra olie og kul til sol- og vindenergi.

I takt med at denne omstilling har fået mere opværksomhed, har der været en stigende interesse i grønne aktier fra investorer. Men hvilke aktier kan man investere i? Og hvilke bør man lægge sine penge i?

Der er mange virksomheder, der har fokus på innovation inden for den bæredygtige sektor. Det er derfor vigtigt at lave due dilligence, så man kan danne sig et overblik over, hvilke virksomheder der vil komme ud på toppen.

Grøn investering handler om at se igennem mængden, så man kan finde “vinder aktien” – eller aktierne. Hvilke aktier har man tiltro til? Hvilke mener man vil sejre i sidste ende? Hvor vil man se vækst, og hvor vil man se for stor konkurrence til, at de mindre aktier kan presse igennem?

Dette er alle relevante spørgsmål, som man kan stille sig selv, inden man begynder at være økonomisk investeret i grøn omstilling. Investering i grønne aktier handler nemlig ikke kun om investering i et selskab, men også investering i fremtiden. Der er ingen tvivl om, at det er et globalt mål at skifte fossile brændstoffer 100% ud med bæredygtig energi, men som nævnt vil det ikke være alle selskaber, der vil overleve konkurrencen.

Herover kan du se en liste over aktier, som investorer har vist interesse for de seneste år, eller som har vist potentiale enten i form af vækst eller innovation.

Bør du investere i bæredygtige aktier?

Om du bør investere i den bæredygtige sektor afhænger både af din strategi og dit fokus osm investor. Umiddelbart ses bæredygtighed som fremtiden, og der vil blive udviklet meget ny teknologi i fremtiden inden for sektoren. Kan du derfor finde frem til de selskaber, der kommer til at ligge forrest i feltet, vil en investering i disse selskaber kunne være en god ide.

Spørgsmålet er dog, hvilke selskaber der kommer til at dominere feltet i fremtiden. Det er her dine analyser og din due dilligence kommer ind i billedet.

Det er altid vigtigt at lave sin egen research, hvorfor vi også anbefaler det. Du kan starte med aktierne foroven, eller du kan gå på jagt efter andre. Afhængigt af din strategi kan du vælge mellem mange små og store aktier, vækst- eller defensive aktier eller baseret andre parametre.

Hvilke bæredygtige aktier bør du investere i?

Man kan følge forskellige strategier, når man vil investere i en specifik sektor:

  • Købe enkelte aktier
  • Købe ETF’er

Den første strategi giver dig større risiko. Du vil være eksponeret i færre aktier, og vil derfor have større risiko for at tabe flere penge. Du har på samme tid større potentielt afkast, da det kun er enkelte aktier der skal performe, før du ser et større økonomisk afkast.

ETF’er er en god måde at sprede sin risiko (du kan også investere i investeringsfonde eller investeringsforeninger). Her vil du automatisk sprede din risiko ud over flere aktier, eftersom den pågældende ETF vil være investeret i en bred palette af aktiver. Der er flere ETF’er, der udelukkende investerer i bæredygtige aktiver.

Vælg den strategi der passer bedst til dig.

Nøgletal til grønne aktier

Hvis du gerne vil analysere miljøvenlige aktier, giver vi dig her nogle nøgletal, der kan være gode at have med i sine overvejelser:

  • P/E: P/E (eller Price/Earnings) viser dig hvor meget du skal betale pr. $1 overskud i virksomheden. Denne vil tit være i den høje ende, når det kommer til miljøvenlige aktier. Dette er fordi, at man ikke kun investerer i den nuværende virksomhed, men også det store potentiale der er i den kommende fremtid inden for bæredygtige løsninger. Se eksempelvis Tesla, hvis P/E altid har ligget højt, da de har stort potentiale for fremtidig indtjening.
  • Omsætningsvækst: Omsætningsvækst er ofte et godt tegn om, at et selskab har fat i den rigtige forretningsmodel med det rigtige produkt. Væksten kan også være stor, hvis et selskab lægger meget kapital i research og investering, der hjælper dem med at producere nytænkende og innovative løsninger. Denne research vil nemlig være med til, at de kan lægge sig forrest på teknologi inden for branchen. Her kan du se NIO som et godt eksempel.
  • Gæld: Det er altid en god ide at kigge på gælden. Har et selskab høj gæld, vil der være større risiko ved investering. Risikoen kommer både fra manglende indtjening, der vil gøre det umuligt for selskabet at betale gælden tilbage, samt stigende renter, der vil øge selskabets gæld.

Vi håber du kan bruge ovenstående i dine analyser. Husk altid at lave dine egne analyser.

Du kan læse mere om aktiehandel her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er grønne aktier?

Grønne aktier er aktier, hvor selskabet bag udvikler eller arbejder med grønne løsninger. Dette kan både være bæredygtig energi, grønne alternativer til processer der udleder meget CO2, eller grønne produkter.

Hvor kan man handle med grønne aktier?

Du kan handle med grønne aktier hos din foretrukne børsmægler. Vi foreslår eToro, hvor du både vil have mulighed for at handle med danske-, svenske-, amerikanske aktier og meget mere.

Er grønne aktier en god investering?

Grønne aktier kan være en god investering. Der er ingen tvivl om, at vi bevæger os mod en grønnere verden på global plan. Dog skal du alligevel sørge for, at du vælger de rigtige aktier. Ligesom inden for andre brancher, vil der være aktier, der slår igennem, og nogle der ikke gør.

Om forfatteren: Jeg har i flere år begået mig i investering på hobby plan, både i aktier, obligationer, krypto og alt derimellem. Min porteføjle består primært af udbytteaktier og andre langtidssigtede køb, og mit mål er at opnå finansiel frihed gennem afkast og udbytte fra mine investeringer.

Mest populære børsmæglere

etoro
Stjerne (transparent)

68% af CFD-detailinvestorer taber penge

Hos eToro kan du handle med CFD’er, som er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. Ca. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.