Køb Bitcoin (BTC) – Guide om sikker investering i Bitcoins

Bitcoin og andre kryptovalutaer har de seneste år set massive stigninger i pris og omtale. Det er blevet mere og mere udbredt at købe samt investere i disse mønter. Men hvordan kan man købe bitcoin?

Hvordan køber man bitcoin?

Der er flere forskellige måder er købe bitcoin på. Det mest almindelige er at købe og opbevare sine bitcoins på en online børs, men du kan også købe bitcoins af en ven eller nogen i nærheden af dig. Det er også muligt at anskaffe bitcoins ved at tage dem som betalingsmiddel ved salg af varer.

Der er en lang række plartforme verden over, der handler med bitcoin. eToro er en af disse. Det er en rigtig god platform for begynderen, som gerne vil hurtigt i gang. Vokser dine investeringer sig store, er det værd at overveje om du skal flytte nogle af dine bitcoinmidler over på det man kalder en “Cold wallet”.

eToro følger den EU-baserede finansielle lovgivning, hvilket giver en sikkerhed under handel med forskellige finansielle instrumenter.

Det er nemlig langt fra alle platforme, der handler med bitcoins og andre kryptovalutaer, der er godkendt i EU.

Husk dog at kryptovaluta er uregulerede instrumenter.

Derudover kan du købe bitcoin på platformen Binance – dette er en populær handelsplatform, der specialiserer sig i lige netop køb og salg af kryptovaluta. Når du handler gennem Binance, har du nogle fordele:

 • Du vil have dine kryptovalutaer i en Trust Wallet, der er relativt nem at bruge.
 • Du kan få et Binance kredit kort, så du kan bruge dine bitcoins (i butikker der modtager dette).
 • Du bruger en handelsplatform, der er specialiseret i kryptovaluta og bitcoin, så de ved hvad de laver.

 

Guide: Køb bitcoin med eToro

Herunder vil vi vise dig, hvordan du kan købe dine bitcoins på eToro helt lavpraktisk – fra oprettelse af konto, til du trykket på knappen “Køb Bitcoins”.

Når du køber gennem eToro vil du, eje de bitcoins som du køber gennem platformen. Mange andre stedet køber du CFD kontrakter, der blot følger prisen på Bitcoin.

eToro platformen vil købe valutaen på dine vegne og opbevare dem på en seperat konto. Du vil på eToro kunne se, hvad dine bitcoins er værd.

1. Opret konto og indsæt penge

Det første man skal gøre er selvfølgelig at oprette en konto. Dette kan du gøre på lige omkring 5 minutter.

Det eneste du skal gøre er at udfylde dine informationer (e-mail, navn osv.), vælge et brugernavn og en adgangkode – eller du kan skrive dig op med Facebook eller Google.

Derefter skal du indsætte det beløb, som du gerne vil investere i bitcoin. På eToro er der dog et minimumsbeløb på $200, hvis du indbetaler med PayPal eller betalingskort, eller $500 hvis du laver en bankoerførsel. Hvis du bruger betalingskort, vil dine penge ankomme med det samme.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investeringsaktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

68% af detailinvestorer taber penge på CFD handel med eToro. Du bør overveje om du har råd til at løbe risikoen for at tabe penge.

2. Søg efter Bitcoin

For at finde Bitcoin skal du helt simpelt søge efter den digitale valuta oppe i søgefeltere (i toppen af eToro platformen). Du kan også gå ind under “Handelsmarkeder” > “Kryptovaluta” – så kan du se alle dine valgmuligheder, hvis du også vil investere i anden digital valuta.

Tryk på “Handl”, og så er du næsten færdig.

Søg efter bitcoin

3. Køb Bitcoin

Du handler Bitcoin på samme måde som alle andre kryptovalutaer inde på eToro. Du kan enten vælge at købe antal enheder, altså hele bitcoins, eller du kan købe for et bestemt beløb. Du kan investere for helt ned til $50, så alle kan være med.

De hele står i enten amerikanske dollars eller euro, afhængigt af hvad du foretrækker. Når du er tilfreds med din handel, trykker på blot på “Åbn handel”, og så er du bitcoin ejer.

Når du vil sælge dine bitcoins igen, skal du blot gå ind under dine positioner og lukke den åbne handel med bitcoins, eller du kan gå ind under handelsvinduet og sælge bitcoins. Du kan også shorte kursen, hvis du mener at kursen på bitcoin vil gå nedad.

etoro handelsvindue

Køb bitcoin med Binance

Opret en konto

Det første skridt er, ligesom hos eToro, at du skal oprette en konto. Gå ind på Binance.com og tryk på “register”. Her skal du først udfylde din e-mail og et kodeord, hvorefter du vil modtage en mail til bekræftelse af kontoen.

Herefter kan du vælge enten at:

 1. Overføre penge til kontoen
 2. Vælge at bruge betalingskort til køb

Afhængigt af hvor meget bitcoin du vil handle med, er de forskellige løsninger gode på hver deres måde. Læs herunder forskellen på betalingsmetoderne.

Herefter bør du gå ind under din konto > verification, hvor du kan bekræfte dit identitet. Så kan du øge, hvor meget du kan udbetale samt begrænsninger på indbetaling.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investeringsaktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

68% af detailinvestorer taber penge på CFD handel med eToro. Du bør overveje om du har råd til at løbe risikoen for at tabe penge.

Vælg betalingsmetode

Når du skal købe Bitcoins over Binance, skal du vælge din betalingsmetode. Du har forskellige muligheder, afhængigt af hvilken mulighed du vælger:

 1. Køb bitcoins med betalingskort: Denne metode er hurtigst, men du vil også være begrænset af pengebeløb. Her vil du kunne investere for 100 – 35.000 kr. Til gengæld går det som nævnt hurtigt.
 2. Køb bitcoins med overførte penge: På Binance kan du overføre penge til din konto. Hvis du vælger at betale med din balance, kan du købe for mellem 400 – 76.000 kr.
 3. Handel med bitcoin P2P: Inde på Binance kan man lægge en listing op, hvis man vil købe eller sælge bitcoins for større beløb. Når du trykker på “P2P”, vil du lande på en markedsplads, hvor du kan browse forskellige listings. Her kan man handle for større beløb.
 4. Tredjeparter: Hvis du foretrækker at handle gennem tredjeparter (Simplex eller Banxa eksempelvis), kan du også gøre dette.

Som du kan læse dig til, så er der massere af muligheder.

vælg betalingsmetode binance

Køb bitcoins

Når du er tilfreds med din betalingsmulighed og dit beløb, kan du trykke på “Buy BTC” – hvorefter du vil være bitcoin ejer.

Herefter kan du blot vente på, at din investering enten falder eller stiger i værdi, eller du kan vælge at købe mere eller sælge din position.

Hvis du skal sælge for et større beløb, skal du oprette en listing inde på Binance.

binance handelsvindue

Betalingsmidler til køb af bitcoin

Nu til dags har du, som nævnt, mange muligheder for at købe bitcoin. Bitcoin kursen nævnes oftest i dollars, og det er også dette format de fleste medier og platforme bruger. Siden du kan købe og sælge bitcoins gennem online handelsplatforme, har du mange muligheder for at betale for en bitcoin.

Du kan både bruge PayPal, kreditkort eller bankoverførsel til at lægge penge over på en platform. Afhængigt af beløbet, vil der være forskel på, hvad der bedst kan betale sig.

Hvis du hver måned overfører et beløb som du kan investere for, er det nok smartest blot at benytte sig af PayPal eller betale med kreditkort. Sparer du derimod op på din bankkonto, så du kan overføre et større beløb senere, kan det være billigere med en bankoverførsel.

  Køb bitcoins med kreditkort

  Den hurtigste og nemmeste måde at indbetale penge til handel med bitcoin, må nok være med betalingskort. Du får indbetalt pengene med det samme, så du kan komme i gang med handel og investering inden for få minutter. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være et gebyr, når du benytter dig af denne betalingsmulighed.

  Hvis du ikke gider at vente, kan dette meget vel være den bedste mulighed, for at komme i gange med at investere i bitcoin.

   Køb bitcoins med PayPal

   PayPal er en anden hurtig mulighed. Benytter du denne mulighed, vil du ved overførsel af penge til kontoen blive videreført til PayPals hjemmeside, hvor du skal godkende betalingen.

   Hvis du allerede har en PayPal konto, kan dette gå hurtigere end at bruge kredit kort, men ofte er det en smagssag. Så slipper du for at taste en masse oplysninger ind, når du skal indbetale penge på din konto.

   Fordelen her er også, at du vil kunne komme i gang med at investere i bitcoin inden for få minutter.

   Køb bitcoins med en bankoverførsel

   Før betalingskort og PayPal var populært, blev bankoverførsel oftest brugt. Det er stadig en populær løsning, når man skal overføre store summer til at handle for. Din udvalgte handelsplatform vil altid kunne modtage en bankoverførsel, så hvis du ikke har et betalingskort ved hånden, eller du foretrækker denne løsning, kan det være en god mulighed.

   Den største ulempe er selvfølgelig, at det vil tage minimum en bankdag at komme i gang med at investere i bitcoin. Banken skal først have overført pengene, og så skal modtager godkende overførsel, før du kan handle med bitcoin.

   Hvad koster det at købe bitcoin?

   PayPal er en anden hurtig mulighed. Benytter du denne mulighed, vil du ved overførsel af penge til kontoen blive videreført til PayPals hjemmeside, hvor du skal godkende betalingen.

   Hvis du allerede har en PayPal konto, kan dette gå hurtigere end at bruge kredit kort, men ofte er det en smagssag. Så slipper du for at taste en masse oplysninger ind, når du skal indbetale penge på din konto.

   Fordelen her er også, at du vil kunne komme i gang med at investere i bitcoin inden for få minutter.

   etoro satser

   Binance er prisen en smule lavere. Her vil du skulle betale en kommission på 0,1% ved hver trade (både ved køb og salg). Du har dog muligheden for at betale kommission gennem deres egen Binance Coin (der også er en kryptovaluta). Vælger du denne betalingsmetode, kan du spare 50% af kommissionen.

   Hvorfor købe bitcoin?

   Man kan købe bitcoins af forskellige årsager. Hvad enten om det er en investering, fordi du vil støtte teknologien, eller fordi du tror på bitcoin som fremtidens valuta, så vil der både være for og imod.

   En stor del af investorer og købere af bitcoins er blevet tiltrukket af de store stigninger, der har været i kursen. I 2011 var nåede bitcoin en pris på $32. Siden da nåede bitcoin i februar 2021 op på over $50.000. Det er altså en stigning på 156.000%.

   Havde du købt bitcoin for 1.000 kr., ville de havde være 1,5 millioner kroner værd i dag.

   Bitcoin har fået mere og mere omtale over årene, og er nu så nemt at handle, at alle kan investere i kryptovalutaen uden det store besvær.

    Hvad er bitcoin og kryptovaluta?

    Bitcoin og andre kryptovalutaer er decentraliseret digital valuta (1). Bitcoin blev skabt i 2009 af en person kendt som “Satoshi Nakamoto”. Man har endnu ikke fundet ud af hvem Satoshi Nakamoto egentlig er, eller om det er en person eller en gruppe.

    Tanken bag bitcoin og kryptovaluta er, at man opnår mere frihed med sine penge. Man behøver ikke en bank eller mellemmand for at opbevare eller bruge pengene. Bitcoin og alle de forskellige mønter bliver opbevaret på serverer rundt omkring i verden af brugere af valutaen.

    Teknologien bag bitcoin og mange andre kryptovalutaer er blockchain. Teknologien gør det blandt andet bitcoin anonymt og umuligt at forfalske (da man ikke kan bruge samme bitcoin to gange). Hver bitcoin har sit eget ID, som bliver genereret gennem blockchain teknologien. Dette gør det muligt for systemet at verificere, når et bitcoin køb går igennem.

    En blok i en blockchain indeholder information om transaktioner. Disse blokke bliver herefter forbundet, og deres hash bliver ligeledes forbundet, så man altid kan finde ud af, hvilke transaktioner der er blevet foretaget efter hinanden. Når blocks bliver forbundet, skaber de en kæde, som kan ses af offentligheden – deraf navnet “blockchain”. Navnene på folk involveret i handlerne blivet ikke offentliggjort, hvilket gør bitcoins anonyme at bruge.

    » Du kan læse mere om kryptovaluta og blockchain tekonlogi i vores artikel om kryptovaluta.

    Blockchain teknology

    Hvordan fungerer bitcoin?

    Bitcoin bliver opretholdt af et netværk af computere. Det er ikke computere eget af et selskab eller af bitcoin selv, men af de mennesker der miner og benytter sig af bitcoin netværket. Så længe der er nogen tilsluttet til netværket, vil bitcoin eksistere.

    Dette netværk er blandt andet grunden til, at bitcoins er meget sikre at bruge. For at kunne overtage, ændre eller omstede en transaktion, skulle man overtage 51% af alle computere i netværket – men med 10.000-vis af computere tilsluttet, er dette næsten umuligt.

    Alle bitcoins har et ID, eller et hash. Dette ID bruges til at verificere at en bitcoin er valid, hvorefter det registreres at denne bestemt mønt er blevet købt, solgt eller minet (du kan læse mere om dette i vores kryptovaluta artikel).

    Der bliver med nogle års mellemrum udgivet nye bitcoins til mining. En bitcoin skal mines, før den er tilgængelig til køb og salg. Mining gøres digital, og handler om at finde ID’et på en bitcoin, der endnu ikke er i brug. Miners er altså personer, som bruger computerkraft til at løse komplekse matematiske problemer, for at verificere blockchains og bitcoins.

    Hvad kan man købe for bitcoin?

    I starten af bitcoins eksistens blev valutaen mest brugt på det sorte markede, da man ikke kan spore det. Siden hen er det dog blevet mere normalt. Man kan blandt andet bruge bitcoin til betealing gennem PayPal.

    Herunder er nogle af de stedet i Danmark, hvor man kan bruge bitcoin (få blandt mange):

    • Single.dk
    • Hungry.dk
    • Café Guldhornene
    • Dell
    • Microsoft
    • Bloomberg.com
    • Meebox.dk
    • Palæo

    Flere stedet bliver der også sat bitcoin-ATM’s (hæveautomater) op, så man kan hæve penge gennem sine bitcoin.

    Bitcoin kurs og kursudvikling

    Prisen på bitcoin bevæger sig op og ned hele tiden. Denne er baseret udelukkende på udbud og efterspørgsel, da der ikke er hverken selskab eller nation bag bitcoin. Det er, som sagt, en decentraliseret valuta, der udelukkende eksisterer digitalt.

    Hvis man vil spekulere i prisen på bitcoin, kan man både købe egentlige bitcoin, eller man kan købe CFD’er, der tracker bitcoin kursen.

    Herunder har vi indsat et billede, der giver dig et indblik i udviklingen af bitcoin kursen over årene. Som du vil se på billedet, var der ikke meget udvikling i starten, men omkring 2017 begyndte der er være store bevægelser. I december 2017 peakede kursen første gang, hvorefter den faldt hurtigt igen.

    Indtil marts 2020 var prisen stagneret, eller endda en smule falende. Den faldt en sidste smule grundet corona, sammen med resten af det finansielle markede, hvorefter kursen steg – hurtigt. Bitcoin sluttede året af på toppen med en kurs på hele $29.388 pr. bitcoin – altså en stigning på mange 100’er %.

    bitcoin kursudvikling

    Hvordan tjener/”miner” man bitcoins?

    Som nævnt, så registreres bitcoin gennem denne blockchain teknologi. Hver blockchain indeholder en del bitcoin og registrer transaktioner. Det er disse, som såkaldte “miners” prøver at finde frem til ved at løse komplekse, matematiske problemstillinger (2).

    Bitcoins bliver ikke “trykt” som en almindelig valuta. De skal mines. Engang gik det stærkt, men for hver gang, der bliver minet en ny bitcoin block, bliver det sværere og sværere. Der vil i alt blive udgivet 21 millioner bitcoins – fra d. 18 februar 2021 er der blivet minet 18,5 million.

    Lige nu får man 6,25 bitcoins for at mine en block. I starten fik man 50 bitcoins, hvilket blev halveret til 25 efter 4 år og er nu nede på 6,25. Hvert 4. år bliver dette tal halveret, og i takt med at flere og flere block bliver minet, bliver det sværere og sværere.

    For at kunne mine, og dermed finde frem til disse blocks, skal man bruge en del computerkraft. Disse computere koster mange penge, bruger en masse strøm, larmer meget og skaber en hel del varme. Det er altså ikke noget, den almene dansker lige kan gå ud at købe.

    Man skal dog ikke løse disse problemstillinger selv. Det er der lavet software til. Man downloader et program, sætter computeren igang og lader systemet klare resten.

    Man skal dog ikke blive bange for, at alle bitcoins bliver minet lige foreløbigt. Som det ser ud lige nu, vil den sidste Bitcoin blive minet i 2140 – altså om over 100 år.

    Burde du mine bitcoin? Ifølge Zipmex (3), nej. For det kan ikke altid betale sig. I bedste fald vil det tage dig 30 dage pr. bitcoin, hvilket jo lyder som et godt afkast. Men når man medregner prisen på elektricitet, setup, software og andre udgifter, kan det koste helt op til $73.000 at mine en enkelt bitcoin – hvilket vil give dig et underskud.

    Med det rigtige setup, og den rigtige viden, kan de dog betale sig – men det vil kræve mange penge at komme i gang, og det vil kræve en del viden om emnet.

    Hvad er en bitcoin wallet, og hvordan bruger man den?

    Som nævnt tidligere, så har du massere muligheder for at bruge bitcoin som et betalingsmiddel i hverdagen, hvad enten om du er på café eller online. For at bruge dine Bitcoins, skal du dog bruge en bitcoin wallet – altså en pung.

    Selvom du ikke har tænkt dig at bruge bitcoin, kan det stadig være smart at have en bitcoin wallet, hvis man investere i bitcoins, da man en dag kan ændre mening. Det er efterhånden nemt og hurtigt både at oprette og bruge en bitcoin wallet.

    Der er primært tre grunde til at have en kryptovaluta wallet:

    • Du opbevarer selv dine kryptovaluta, så du ikke har dem på en handelsplatform
    • Du kan sende og modtage kryptovalutaer
    • Du kan købe varer og tjenesteydelser med din wallet

    Nogle wallets er lavet til flere kryptovalutaer, hvor andre er lavet specifikt som bitcoin wallet eller til brug af andre valutaer.

    Når du har oprettet din bitcoin wallet, fungerer denne i bund og grund ligesom en bankkonto – i stedet for kroner har du blot bitcoin stående.

    Hvordan veksler/sælger man bitcoin?

    Hvis du en dag ikke længere tror på Bitcoin, eller hvis du tror at prisen vil gå nedad, kan det være en god ide af sælge. Det er egentlig meget simpelt at komme af med sine bitcoins igen, efter man har købt dem.

    Afhængigt af hvilken platform du har valgt at handle med bitcoin på, vil der være en lidt anden fremgangsmåde, men det er mere eller mindre det samme. På den pågældende platform vil du ofte have muligheden for hurtigt og enkelt at sælge dine bitcoins. På eToro går du ind og lukker din position, og på Binance kan du browse forskellige købstilbud fra andre Binance brugere, der gerne vil købe bitcoin, så du hurtigt kan finde det bedste tilbud.

    Har du brugt en anden platform, kan det være, at du skal lede lidt efter andre, der gerne vil købe bitcoins, men det bør ikke tage lang tid, da bitcoin er en meget populær digital valuta.

    Du kan alternativt også gå ind på Facebook og finde en bitcoin gruppe. Her vil du ofte kunne finde en køber hurtigt – så kan du overføre bitcoins fra din egen wallet til deres imod betaling i danske kroner, amerikanske dollars eller en anden valuta.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvor kan man købe bitcoin?

    Du kan købe Bitcoin på forskellige handelsplatforme online. Det er nemt at købe Bitcoin nu til dags, da man blot skal oprette en konto på en platform, der lader dig købe eller sælge kryptovaluta. Dette kan du gøre på eksempelvis eToro eller Binance.

    Hvad kan man bruge bitcoin til?

    Bitcoin kan bruges som betalingsmiddel mange stedet online eller fysisk. Dette bliver mere og mere udbredt, både i Danmark og resten af verden. Derudover bruges de ofte til investering, da der har været store stigninger i prisen over de seneste år.

    Skal man betale skat af gevinst fra investering i bitcoin?

    Ja og nej. Det er svært at give et entydig svar på, da det kommer an på din intention bag dit bitcoins køb. Det anses som hovedregel som spekulation ved bitcoins køb, altså med henblik på at tjene penge gennem kursstigning. Køber du dine bitcoins grundet spekulation, skal du betale skat – gør du det dog for at støtte teknologien, skal du ikke nødvendigvis betale skat.

    Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter skat, der kan give dig et konkret svar på dine spørgsmål.

    Du kan læse mere om skattereglerne her.

     

    Kilder

    (1) Bitcoin.it

    Bitcoin wiki der kan besvare alle dine spørgsmål om den digitale valuta.

    (2) Bitcoinmining.com

    Bitcoin mining wiki, der kan besvare alle dine spørgsmål om, hvordan man mining af bitcoins fungerer.

    (3) Zipmex.com

    Børsmægler for digitale valutaer.

    Yahoo Finance

    Nyhedsmedie inden for finansverdenen.

    Binance.com

    Online handelsplatform for digitale valutaer.

    eToro.com

    Børsmægler med blandede finansielle instrumenter (aktier, indexer, råvarer, valutaer, kryptovaluta med mere).

    Kryptovaluta er volatile instrumenter, der kan stige og falde meget på kort tid, og er derfor ikke passende for alle investorer. Udover via. CFD’er er kryptovaluta ureguleret, og er derfor ikke reguleret af EU. Du har ingen EU investor garanti, og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

    Om forfatteren: Jeg har i flere år begået mig i investering på hobby plan, både i aktier, obligationer, krypto og alt derimellem. Min porteføjle består primært af udbytteaktier og andre langtidssigtede køb, og mit mål er at opnå finansiel frihed gennem afkast og udbytte fra mine investeringer.

    Mest populære børsmæglere

    etoro
    Stjerne (transparent)

    68% af CFD-detailinvestorer taber penge

    Hos eToro kan du handle med CFD’er, som er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. Ca. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.