etoro logo

Invester sikkert og hurtigt i aktier hos eToro

– En brugervenlig platform med +23 mio. registrerede brugere

68% af CFD-detailinvestorer taber penge

Invester i aktier på eToro

En brugervenlig platform med +23 mio. registrerede brugere

Invester i aktier uden gebyrer

Kurtage: Hvad er det, og hvem er billigst?

Kurtage er en af de få gebyrer, som du skal betale, når du handler med akiter, ETF'er eller andre værdipapirer. Få her et overblik over typerne af kurtage samt indsigt i, hvor du finder den billigste kurtage, når du skal handle med aktier.

Sammenlignings af børsmæglere

Herunder har vi lavet en oversigt over, hvad du skal betale i kurtage hos forskellige platforme. Du kan både se kurtagen på danske aktier og udenlandske aktier.
*eToro’s gratis kurtage gælder kun for ikke-gearede købspositioner og gælder ikke for aktie-CFD’er.

**Hvis aktiekursen er under 10 USD, vil du skulle betale 0,02 USD pr. aktie i stedet.

***Gælder hvis du handler på TSE (Toronto Stock Exchange). For TSX (TSX Venture Exchange) gælder 0,02 CAD pr. aktie.

Vi kan konkludere, at den billigste platform er eToro, så længe du køber aktier uden gearing. Vi anbefaler denne platform, hvis du vil opnå lavest mulig kurtage.

Der er dog andre ting, man skal overveje, inden man vælger sin investeringsplatform. Udover kurtage, kan det være en god ide at prøve forskellige platforme af, så du har en ide om deres brugervenlighed. Derudover kommer gebyr i forbindelse med veksling af valuta, depotgebyr, udvalget af børser og mere til.

eToro kurtage

eToro har stort fokus på at nedbringe omkostninger i forbindelse med aktiehandel – og det kan du drage fordel af. Som vi har nævnt, så er der ingen handelsomkostninger, hvis dine investeringer er ikke-gearede købsposition i andre værdipapirer end aktie-CFD’er.

68% af detailinvestorer taber penge på CFD handel med eToro. Du bør overveje om du har råd til at løbe risikoen for at tabe penge.

Saxo Bank kurtage

Saxo Bank indtager andenpladsen, når det kommer til kurtage. De har ikke nul-kurtage politik som eToro, men er stadig relativt billige, når man sammenligner med andre platforme. De har et lavere minimumsbeløb, og handler du rigtig meget, kan du opnå en lavere procentuel kurtage, da du optjener points, hver gang du investere penge i aktier, CFD’er eller andet.

Deres kurtage kan dog blive rigtig høj, hvis du investere i udenlandske aktier under $5, mere specifikt canadiske og amerikanske. Her vil du afregne i en kurtage pr. aktie, der hurtigt kan løbe op, hvis du investerer i aktier til eksempelvis $1 (i dette tilfælde vil kurtagen være 2% – 0,02 USD pr. aktie).

Nordnet kurtage

Nordnet lægger sig i denne sammenligning på en tredjeplads, når det kommer til kurtage. De har den højeste bundkurtage, og de har desværre ikke lavere procentuelle kurtager end Saxo Bank. I flere tilfælde er den endda højere, når det gælder kurtagen på udenlandske aktier.

Hvad Nordnet ikke kan vinde på kurtage, indhenter de dog på brugervenlighed og nordiske aktier, hvorfor de er så populære i Danmark. Vil du dog spare penge på dine gebyrer, når du handler med aktier, er Nordnet ikke den optimale platform.

Er du studerende, kan du opnå en studierabat hos Nordnet. Indsender du et billede af dit studie ID til Nordnets support team, vil din minimumskurtage blive sænket til 19 DKK, når du skal handle med værdipapirer. Dog stiger den procentuelle kurtage til 0,15%, så det kan kun betale sig, hvis vil handle med 19.000 kr. ad gangen, eller under.

Hvad er kurtage?

Kurtage er en provision, som børsmægleren tager for at gennemføre en handel. Denne skal du betale, når du handler med værdipapirer. Dette er både ved køb og salg, sagt på en anden måde så skal du betale kurtagen to gange.

  • Minimumskurtage: Dette er børsmægleren absolutte minimum, som de tager i kurtage. Du vil altså altid skulle betale dette beløb.
  • Fast kurtage: Denne type kurtage er fast, ligemeget om du handler for 1.000 kr. eller 100.000 kr.
  • Procentuel kurtage: Den procentuelle kurtage udregnes ud fra, hvor stort et beløb du køber eller sælger for. Der bliver taget en procentdel af de penge, du vil investere. Denne type kurtage er meget almindeligt parret med en minimumskurtage.
  • Kurtage pr. aktie: Kurtage pr. aktier ses ofte i forbindelse med meget billige aktier. Her vil du skulle betale et mindre beløb pr. aktie du køber.
  • Spredning/Spread: Spredning er forskellen mellem bud og udbudsprisen. Dette er en “skjult” kurtage, da du vil skulle betale mere for en aktie, når du køber den, end dens faktiske kurs. Ligger kursen i 100 kr., kan du eksempelvis komme til at skulle betale 99,5 kr. for den. Der vil altid være et spread på aktier, da bud og udbudsprisen altid er forskellig.

Udover kurtage er der andre gebyrer i forbindelse med at investere. Det typiske er depotgebyrer, som man skal betale for at have et aktivt depot.

Kurtage ved handel med aktier

Afhængigt af dit valg af platform, vil du skulle betale forskellige omkostninger, især når det kommer til kommission. Mange investorer vælger deres børgsmælger ud fra enten kommission, udvalg af aktier eller brugervenlighed, når de går i gang med investering. Kommission er et af de parametre, hvor man kan sammenligne de forskellige platforme med konkrete tal, og derfor er der også meget fokus på dette.

Udover platformen, afhænger kurtagen ofte også af, hvilket land du handler aktier i. I Danmark er aktiehandel dyrere med udenlandske aktier (amerikanske, svenske osv.), end det er med aktier i danske selskaber. Overvej derfor på forhånd, hvor du vil lægge din investering henne. Så kan du på længere sigt sparre penge på kurtagen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem har den billisgte kurtage?

eToro har den billigste kurtage. Børsmægleren går meget op i, at aktiehandel skal kunne gøres uden ekstra gebyr og med så få omkostninger som muligt. Indgår du i købspositioner uden gearing, vil du kunne handle uden kurtage. Dette gælder både for danske aktier og udenlandske aktier.

Hvornår skal man betale kurtage?

Du skal betale kurtage hver gang du handler med finansielle instrumenter. Det vil sige to gange: første gang når du køber et værdipapir, anden gang når du sælger det igen (eller omvendt for short handel).

Hvad er minimumskurtage?

Minimumskurtage er det absolutte minimum, som du bliver trukket for at lave en handel. Det er ofte dette gebyr der bliver sammenlignet, når man sammenligner kurtage, fordi mange ikke når over grænsen for, hvornår man skifter fra minimums- til procentuel kurtage.
Om forfatteren: Jeg har i flere år begået mig i investering på hobby plan, både i aktier, obligationer, krypto og alt derimellem. Min porteføjle består primært af udbytteaktier og andre langtidssigtede køb, og mit mål er at opnå finansiel frihed gennem afkast og udbytte fra mine investeringer.

Mest populære børsmæglere

etoro
Stjerne (transparent)

68% af CFD-detailinvestorer taber penge

Hos eToro kan du handle med CFD’er, som er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. Ca. 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.